Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Smederij Cinema: Raving Iran

Evenement Navigation

Tickets

Datum & tijd
25 JANUARI
20:00u – 00:00u

TICKETPRIJS
De VVK is gestart! €5 vvk / €7 deur

De nieuwe filmavond in Club Smederij.

Een trotse samenwerking met Pop Up Cinema

Tijdens Smederij Cinema kijk je de mooiste films op een bijzondere locatie. Met een speciaalbiertje in de hand en een borrelplank voor je neus geniet je tussen de hoge industriële muren van unieke films die gaan over de randjes van het leven: van de illegale rave scene in Iran tot funk uit de favelas van Rio. Voor iedere hoofdfilm wordt een korte film vertoond, na de films praten we vaak na en dans je op muziek die hoort bij de film (we blijven natuurlijk een club).

Op 25 januari kijken we:
Raving Iran – Susanne Regina Meures – 84 min
Engels ondertiteld

Blade & Beard noemen ze zichzelf, de twee dj’s die met hun melodieuze ‘deep house’ aan de weg timmeren. Illegaal welteverstaan, want Anoosh en Arash wonen in Iran, waar de moraalpolitie iedere vorm van techno of house verbiedt.
Dankzij het ondergrondse muziekcircuit weten ze hun beats toch enigszins te verspreiden, maar het gaat moeizaam. Allebei snakken ze naar een normaal bestaan, weg van de illegaliteit, maar zonder concessies te doen aan hun muzikale dromen. Dat kan alleen in het buitenland, weten de jongens. Wanneer ze een uitnodiging krijgen om in Zürich te komen draaien op het technofestival Lethargy, is het tijd om een belangrijke beslissing te nemen. Susanne Regina Meurs volgde Anoosh en Arash tijdens een cruciale fase in hun leven. Ze legt hun bestaan in Teheran vast, waar ze voortdurend op hun hoede moeten zijn, en laat zien hoe de jongens de vrijheid in Zwitserland ervaren. Uit veiligheidsoverwegingen werd grotendeels met mobieltjes gefilmd. Het resultaat is een rauw, maar ook poëtisch verslag van twee jongens op een kruispunt in hun leven.

book a table

Gegevens

Begin:
25 januari 2018 @ 20:00
Einde:
26 januari 2018 @ 00:01
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/198737144023755/

Organisator

Pop Up Cinema & Club Smederij

Locatie

Club Smederij
€5