Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Smederij Cinema: Favela Funk

Evenement Navigation

Tickets

Datum & tijd
29 MAART
20:00u – 23:00u

TICKETPRIJS
€6 (incl fee)

De nieuwe filmavond in Club Smederij.

Een trotse samenwerking met Pop Up Cinema

Op 29 maart kijken we:
Inside the mind of Favela Funk – Engels ondertiteld

In de tweede editie van Smederij Cinema duiken we diep de favelas in Rio in. Kansarme jongeren delen hun visie op de extreem populaire, pornografische favela funkmuziek. Ze geven een inkijkje in hun persoonlijke (liefdes)levens die gesitueerd zijn in een wetteloze subcultuur van drugsbendes, machismo, geweld en seks.

De filmmakers trokken naar de favela’s om daar de (mannelijke én vrouwelijke) artiesten, en jongens en meiden te interviewen over de controversiële putariafunk. Hun openhartige antwoorden leggen de verhoudingen bloot en vertellen veel over deze kansarme wijken, waar men opgroeit in armoede, nabij drugsgeweld en de dood.

Over Smederij Cinema:

Tijdens Smederij Cinema kijk je de mooiste films op een bijzondere locatie. Met een speciaalbiertje in de hand en een borrelplank voor je neus geniet je tussen de hoge industriële muren van unieke films die gaan over de randjes van het leven: van de illegale rave scene in Iran tot funk uit de favelas van Rio.

Voor iedere hoofdfilm wordt een korte film vertoond, na de films praten we vaak na en dans je op muziek die hoort bij de film (we blijven natuurlijk een club).

book a table

Gegevens

Begin:
29 maart 2018 @ 20:00
Einde:
30 maart 2018 @ 22:00
Kosten:
6€
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/198737144023755/

Organisator

Pop Up Cinema & Club Smederij

Locatie

Club Smederij
6€